به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرنگار مهر، داروهای مورد بحث در این مطالعه، آنتی کولینرژیکها هستند که برای درمان انواع مختلفی از بیماریها از جمله آلرژیها، بیماری حرکتی و مثانه بیش از حد فعال تا فشار خون بالا، افسردگی و بیماری پارکینسون استفاده میشود.
عوارض جانبی کوتاه مدت این داروها شامل گیجی و اختلال در حافظه است.
اما مطالعات سالهای اخیر ارتباط نگران کنندهتری را نشان داده است: افزایش خطر ابتلا به زوال عقل در میان مصرف کنندگان طولانی مدت.
داروهایی که مصرف بلندمدتشان احتمال آلزایمر را افزایش میدهد
حال یافتههای جدید نشان میدهد افراد مسن سالم که از این داروها استفاده میکنند با افزایش خطر ابتلا به اختلال شناختی خفیف روبرو هستند. این مسئله به مشکلات دقیقتری در مورد حافظه و تفکر اشاره دارد که ممکن است به زوال عقل منجر شود.
همچنین محققان دریافتند این رابطه در بین دو گروه از افراد قویتر است: افراد دارای ژن افزایش دهنده ریسک ابتلا به آلزایمر و افراد دارای برخی نشانگرهای بیولوژیکی بیماری آلزایمر در مایع نخاعیشان.
دکتر «آلیسون ریس»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «به لحاظ بیولوژیکی این احتمال وجود دارد که داروها میتوانند خطر زوال عقل را افزایش دهند.»
وی در ادامه میافزاید: «این داروها ماده شیمیایی موسوم به استیلکولین را که انتقال دهنده پیامها در بین سلولهای عصبی است را متوقف میکند. استیلکولین در حافظه و یادگیری دخیل است و معمولاً میزان آن در افراد مبتلا به آلزایمر کم است.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
نظر شما